Duiken Seychellen

Duiken Seychellen

 

Eén van de populairste activiteiten op de Seychellen is duiken en snorkelen. De onderwaterwereld van de Seychellen is fantastisch en er is veel te doen. Je kunt op verschillende manieren de onderwaterwereld van de Seychellen ontdekken. Wij hebben de mooiste plekjes voor jullie opgezocht. Een goede voorbereiding voor een duikvakantie Seychellen!

 

Seychellen duiken seizoenen

 

De beste periode om te duiken (wanneer het water dus het meest helder is, en het meeste te zien is) is in maart, april, mei, september, oktober en november. Willen jullie graag een walvishaaien spotten? In de maanden september tot en met november kun je deze prachtige beesten zien. De walvishaaien zijn te zien rond de eilanden Mahé en Praslin.

Seychellen – Duiken Praslin

Het water rond het eiland Praslin is zeer geschikt voor een prachtige duik, maar je kunt ook tijdens het snorkelen al veel zien. Op het eiland zitten diverse duikscholen waar je lessen kunt nemen, of materiaal kunt huren voor een duiksessie. Vanaf de kust zijn er verschillende spots waar je de mooiste vissen en koraal kunt spotten. Deze spots liggen tussen de 5 en 50 minuten varen. Je kunt rondom Praslin de volgende bijzonderheden zien: koraal, grotten, roggen, schildpadden, walvishaaien, witpunt rifhaaien, verpleegsterhaaien en garnalen.

 

Seychellen – Duiken Mahé

Een andere populaire plek om te duiken en snorkelen is het water rondom het eiland Mahé. Mahé is het hoofdeiland van de Seychellen en als je gaat duiken is dit wel één van de bekendste plekken! In het water rondom Mahé kun je o.a. zeeschildpadden, walvishaaien, gekleurd koraal en grotten zien. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel andere gekleurde vissen!